Spanien

Andalusien

I 2018 da børnene var 7- og 4 år gamle, sprang vi budgettet og tog 14 dage til spanien med All Inclusive. Vi var heldige at kunne tage afsted ugen før skolernes ferie, hvilket gav os 14 dage for, hvad vi normalt betaler for en uge i højsæsonen. Ret fedt! Vi fik lokket mine forældre med, samt min søsters familie. De kom en uge senere end os, så vi fik en uge alene og en uge med familien. Hvad mere kan man ønske sig?

Hotellet

Vi fandt det godt hotel i Andalusien beliggende direkte ned til det skønne Middelhav. Vi var endnu engang heldige og fik et hotelværelse på øverste etage med egen store tagterrasse. Ren luksus. Da min familie ankom ugen efter, fik de minsandten værelset lige ved siden af. Vi følte os meget heldige. Skønt at børnene kunne rende ind til hinanden, når de havde lyst.

Hotellet var lækkert med pæne, rene og rummelige værelser. Poolområdet var stort og med alt hvad et poolhjerte begærer. Poolområdets størrelse gjorde, at vi aldrig følte at stedet var overrendt, og vi kunne altid finde et roligt sted. Dog var det svært at få fingrene i poolstolene, hvilket kunne virke noget træls. Folk hamstrer stole meget tidligt om morgenen, og hotellets ellers fine regler for det, blev desværre ikke håndhævet.

Hotellet ligger lige ud til havet. Strandende er grovkornede, og jeg vil klart anbefale, at man medbringer badesko/sandaler. Vandet er lækkert.

Fra hotellet kan man gå eller cykle langs promenaden til restauranter og butikker. Vi valgte at leje cykler og kunne på den måde komme godt omkring i området. Vi besøgte også lokale markeder for at handle.

Ferie med børn

På denne ferie kunne vi mærke, at vi i den grad trængte til at slappe af og bare nyde at være sammen uden for mange planer. Derfor blev det ikke til de store ture væk fra hotellet, og det fortyder vi ikke. Det var det, som der var stemning for på det tidspunkt, og det var det, der føltes rigtig dengang. Børnene deltog i stedet i børneklubbens arrangementer, som blandt andet bestod af mini-ol på stranden. Det var en fin succes, og det kan jeg anbefale til børn i den alder. Jeg tror, at man skal indstille sig på, at ferie i den alder er på børnenes præmisser, og sådan synes min mand og jeg også, at det skal være. Når man har en med på 4 år, så handler det for os om at skabe ro og nærhed og om bare at være sammen. På de rejser vi har taget efterfølgende kan jeg se, at vi langsomt udvider hvor meget vi oplever, og det giver bare rigtig god mening, at det er sådan.

Oasys mini hollywood

Da mine forældre ankom besøgte vi dog Oasys mini hollywood. Vi kørte dertil med bus fra hotellet. Oasys mini Hollywood ligger i Tabernas, som er den eneste ørken i Europa. Her er der gennem tiden blevet indspillet scener fra amerikanske westernfilm og byen oser af det. Det er en rigtig westernby med saloons, letpåklædte piger, lovløse, pelsjægere, vilde heste, cowgirls mv. Der er gjort noget ud af sceneriet. Byen byder på liveshows, hesteløb og skuddueller, og er dermed at betragte som en lille forlystelsespark.

Det bedste af det hele er næsten, at parken også byder på et stort zoologisk reservat med mere end 800 dyr af 200 forskellige arter. Det var fascinerende at gå i klippelandskaberne og kigge på dyr. Det føltes autentisk.

Der er brandvarmt i ørkenen, og man skal sørge for at indtage rigeligt med væske. Men for at det ikke skal være løgn, byder parken selvfølgelig også på en fin oase af et pollområde, som er meget lækkert og meget tiltrængt at dyppe sig i efter en god lang gåtur i den brændende ørkenvarme.

Hvad jeg ville se, hvis jeg tog af sted i dag…

  • Alhambra: Spaniens nok mest populære turistattraktion. Ligger midt i Andalusiens smukke natur og beskrives som en by i byen med flotte udsmykninger, haver, gårdspladser og paladser. Den er en del af UNESCOs verdensarvsliste. Den har jeg tilgode til en anden gang:-)
  • Granada: Den bjergklædte by med masser af flot arkitektur. Skulle være et magisk sted.
SONY DSC