Skiferie i Sverige

En begynderguide til en billig skiferie. Budget: 15.000 kr.

Nederst på siden finder du link til indkvarterting, rejseplan, budget og gode råd

Min mand og jeg er aldrig vokset op med at tage på skiferie, så derfor virkede det at skulle planlægge en skiferie ganske uoverskueligt. Der er mange spørgsmål, der presser sig på: Hvad er et liftkort? Hvordan fungerer en skiskole? Skal man vælge alpin, langrend eller snowbord? og hvad med alt det udstyr, vi skal bruge? Ja, man er jo nærmest træt, inden man tager af sted. Jeg vil derfor skynde mig at sige, at det er al planlægningen værd, og har du først været af sted med dine børn én gang, kan du CopyPaste din planlægning næste gang. Jeg vil næsten garanterer dig, at du vil af sted igen, for det er den skønneste måde at være sammen på. Vi er endt med at tage til samme destination 4 gange nu, og både børn og voksen elsker det. Når børnene bliver ældre, kan det være, at vi vælger en ny destination, men med den alder de har nu, er genbesøg og gensynsglæden stor, og spørger man børnene, så SKAL det være skiferie i Säfsen. Børnene kender guiderne og løjperne, det giver tryghed, nærvær og følelsen af at mestre alle løjper på egen hånd.

Link til Säfsen Resort https://safsen.se/

Hvad koster en skiferie?

Skiferie hører selvsagt ikke til den billigste form for ferien, da mange vælger at tage af sted i uge 7, men når det er sagt, så mener jeg, at have fundet opskriften på en god skiferie for en begynderfamilie eller for familien, der gerne vil holde udgifterne ned. Vi er af sted i 5 dage, hvor mange andre er af sted i 7. For os er fem dage rigeligt og passende særligt, når man er nybegynder.

Min mand og jeg har begge mange herlige kolleger med stor erfaring indenfor skisport og skiferier. Derfor har vi høstet mange gode råd fra dem. Det er dog imidlertid også skiferier i den dyre ende af skalaen, primært fordi deres rejser går sydover til lokationer som Frankrig, Italien og Østrig (omkring 40.000-50.000 kr.)

Det første år vi var af sted, ville vi også have råd til sommerferie sydpå. Derfor satte jeg mig for at undersøge, om det var muligt at sammensætte en billig skiferie, og jeg må sige, at det KAN lade sig gøre. En forælder til et barn i min daværende klasse, anbefalede mig et sted i Sverige, nemlig utroligt skønne Säfsen. I budgettet her på siden kan du se, hvordan en skiferie kan planlægges for knap 15.000 kr.

Vejret i Säfsen

Vejret er lidt en “gyser”, og vi er altid lidt spændte på, hvor meget sne, der mon er faldet. På videoen nedenfor kan du se, hvordan der oftest ser ud, men vi har en enkelt gang oplevet, at der kun var sne på løjperne og ikke i terrænet omkring løjperne. Dog har Säfsen aldrig skuffet os, og på deres hjemmeside kan man holde øje med vejret fra dag til dag. Vil man være sikker på meget sne, bør man nok overveje at tage længere nord på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *