Paris

Hvad skal man opleve i Paris med børn?

Vores rejsedagbog

  • Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst Holland
  • Dag 2: Afrejse Holland og ankomst Paris
  • Dag 3: Disneyland
  • Dag 4: Disneyland
  • Dag 5: Byrundtur til store seværdigheder: Louvre, Triumfbuen, Eiffeltårnet, Invalidekirken, Concordepladsen mv.
  • Dag 6: Afrejse til Normadiet, hvor vi bl.a. kørte vi forbi Triumfbuen, Versailles slottet og ikke mindst Monets have. – Læs mere om turen til Normandiet ved at klikke videre forneden på siden:-)

Campingpladsen

Vi boede på campingpladsen Camping Le Chéne Gris: https://www.campinglechenegris.com/, og den var sådan set udemærket med en udemærket og opvarmet pool til alles fornøjelse.

Hvad vi ikke var opmærksomme på var, at vi kom lige inden deres højsæson går i gang, og at der derfor var lukket for pladsens indkøbsmuligheder. Derfor er det en god idé at have masser af mad med hvis man, som os, ankommer op ad dagen, hvor sulten melder sig. Mange steder er der også siesta, hvor alt er lukket.

Vi har fået fortalt, at der var meget larm på pladsen om eftermiddagen. Det oplevede vi ikke, da vi var af sted på heldagsture alle dage, og først kom hjem hen under aften.

Disneyland

Vi valgte to dage til Disneyland, da børnene havde fået billetter i fødseldagsgave. Vi valgte desuden at købe adgang til både Disneyland Park og Walt Disney Studios Park, og det bør man gøre, da begge parker har meget at byde på. Nogle at de store- og mest populære forlystelser som The Twilight Zone Tower of Terror, Ratatouille og Spider-Man W.E.B Adventure er placeret i Walt Disney Studios Park, mens Disneyslottet, de ældre forlystelser, parader og shows mest foregår i Disneyland Park.

Vi kørte dertil i egen bil, og fra campingpladsen tog bilturen ca. 35 min. Det var nemt at komme dertil, og parkeringsmulighederne var fremragende. Du bliver ledt hele vejen hen til din p-plads af sødt- og imødekommende personale. Du skal beregne en ekstraudgift for parkering på ca. 210 kr. pr. dag. Der gik også tog fra campingpladsen til Disneyland, men det har jeg ikke undersøgt nærmere.

Disneyland er overdådigt. Alt er smukt, imponerende og meget velholdt. Forlystelserne er godt lavet, og der er alt ligefra gamle legendariske- og nostalgiske forlystelser, som f.eks. Peter Pan til nye animerede forlystelser.

Der er selvfølgelig kø ved forlystelserne, og særligt de nyere forlystelser kræver børn og voksnes tålmodighed med ventetider på op til 80 min. Der er ofte flotte ting at kigge på, i mens man står i kø, så køen virker kortere.

På turen nød min mand og jeg meget, at vi har ventet med Disneyland til nu, hvor børnene er 9 og 12 år. Ungerne har klaret turen super godt og har nu en alder, hvor de kan behovsudsætte, og ikke bliver overstimulerede. Personligt ville jeg aldrig tage afsted med helt små børn, da der er meget støj, mange mennesker, meget ventetid, og så skal de kunne gå og stå i mange timer, men det er selvfølgelig helt op til den enkelte:-)

Jeg vil anbefale, at man downloader Disneylands app, hvor man kan holde sig opdateret på køtider, spisesteder, parader og kort over parkerne.

Hvis du tager til Disneyland, bør du ikke gå glip af den daglige parade, hvor alle de kendte disneyfigurer danser gennem parken til musik og lysshow og med store paradevogne til følge. Det er disse parader, der efter vores mening gør det til en særlig oplevelse. Samtidig slutter alle dage med et kæmpe show kl. 23, hvor Disneyslottet forvandles til en filmisk scene, hvor Peter Pan jagter sin skygge på en tidsrejse gemmen de største klassikere med lysshow, lyd, vandshow og fyrværkeri.

Disneyland er en pengemaskine, og jeg vil på det kraftigste anbefale, at man medbringer madpakker, da det er svært at købe sig til en lille let frokost. Det meste er restauranter med 3 retters menuer, og alt er selvsagt til overpriser.

Hvor mange dage i Disneyland?

Mange spørger til, hvor mange dage man bør bruge i Disneyland. Dette er der nok ikke noget endegyldigt svar på. For os var to dage helt perfekt. Den første dage fandt vi os tilrette og fik prøvet det meste. Anden dag var vi mere klar over, hvad vi gerne ville, og ingen af os oplevede, at vi gik glip af noget. Spørger jeg børnene, hvad de oplevede som det bedste ved turen, siger vores søn “omgivelserne” og vores datter “Alt var bare så smukt”, og det kan jeg kun tilslutte mig. Det er en meget stor oplevelse.

Paris – En endagstur

At komme fra campingpladsen til centrum af Paris

Inden vi tog til Paris, prøvede vi at lave en plan for, hvad vi gerne ville opleve. Drengene ville gerne have en rundtur på stadion Parc des Princes, men vi måtte sande, at tiden ikke var til det i denne omgang. Da man skal booke tid til en rundvisning på stadion, passede det ikke ind i den øvrige plan, og det blev for omstændigt at komme derud ift. andre ting, som var et must see for os.

Direkte fra campingpladsen går der et tog til stationen Paris Est. Togturen tager ca. 50 min. og herfra tog vi metroen ind til Tuileries haven, som ligger ved Seinens nordlige bred. Det blev første stop på turen.

Tuileries haven

Haven ligger mellem Concorde-pladsen og kunstmuseet Louvre. På fransk kaldes haven Jardin des Tuileries, og er et virkelig smukt grønt parkområde, hvor der er opsat masser af liggestole og bænke. Her fik vi en snack, mens vi nød synet af smukke springvand og et fantastisk pariserhjul. Haven er virkelig et besøg værd. Det er smukt og storslået.

Invalidekirken

Fra Tuileries haven gik vi til Invalidekirken, hvor blandt andet Napoleons mausoleum og sarkofag ligger. Hvis man sætter sig ind i historien omkring kirken, er den meget fængende, og vores børn var meget optaget af fortællingerne om Napoleon. Rundt om hans sarkofag er nogle af Frankrigs mest berømte generaler begravet. Dette nåede vi dog ikke at se, da vi havde booket tid på Louvre 14:30. Derudover finder man også her krigsmuseet Musée de l’Armée, museet for krigsmodeller Musée des Plans-Relief og Musée de l’Ordre de la Libération, der omhandler de franske frihedskæmpere under 2. verdenskrig.

Louvre

På forhånd havde vi bestilt tid til besøg på Louvre. Hvis man overvejer at besøge museet, kan jeg kun anbefale at booke en tid på forhånd, da man ellers kommer til at stå i kø LÆNGE. På trods af tidsbestillingen, var der efter min mening alligevel for mange besøgende til, at man kan fordybe sig i kunstværkerne. Derfor blev det til en forholdsvis hurtig tur gennem museet, hvor vi fik set de største kunstværker. Alene bygningerne er et must see. Det er helt utroligt smukt, storslået og imponerende, ligesom alt andet i Paris.

Eiffeltårnet

Vi valgte ikke at bestille billet til Eiffeltårnet, men så det blot udefra/nedefra. Hold da op en oplevelse, hvor jeg må sige, at jeg faktisk blev meget betaget. Sikke et overvældende syn! På vej til Paris så børnene Disneyfilmen Ratatouille, og ved Eiffeltårnet foldede filmens scener sig ud og blev virkelige for dem. Meget skønt!

Metro i Paris

Metroen i Paris er et meget effektive metrosystem. Inden vi tog til Paris, var vi ikke særlig erfarende i at bruge Metro, da vores børn hidtil har været for små til, at vi har orket storbyferier, hvor det har givet mening at bruge Metro. Denne gang var vi fast besluttet på, at nu var tiden komme til at kaste os ud det. Jeg vil sige, at man i starten skal holde tungen lige i munden og sikre sig, at man kommer i den rigtige retning, men og takket været “google maps” på telefonen, gik det faktisk ret nemt;-)

De forskellige Metrolinjer er markeret med et nummer og en farve, således det er nemt at skelne imellem dem.

Indgangen til metrostationerne i Paris er som regel markeret med et ”M”. På stationerne står navnet på endestation, så du ved, at du er på vej i den rigtige retning.

Selvom du sagtens kan komme langt til fods i Paris, og selvom mange af de store seværdigheder ligger som perler på en snor, så er det stadig anbefalelsesværdigt at tage metroen, da små fødder hurtigt bliver trætte. Metroen er nem og hurtig. De afgår med få minutters mellemrum, og zone 1 og 2 dækker stort set hele den indre bydel.

Billetter til Metroen

Du kan købe billetter ved billetautomaterne på alle metro- og togstationer. Selvom ikke meget står på engelsk i Frankrig er billetautomaterne udstyret med en knap, som oversætter til engelsk og automaterne er lysegrønne og dermed ret nemme at få øje på. Hvis du har brug for hjælp til billetkøb, kan du også købe i kiosker med grønt metroskilt.

Vi valgte at købe enkeltbilletter, som hedder t+ticket, og de koster ca. 2 Euro og kan benyttes i Metroer, RER toge, busser og sporvogne. Vi har ladet os fortælle, at det kan betale sig at købe en pakke med ti billetter, men det fandt vi aldrig rigtig ud af.

Paris

På dag 6 sagde vi farvel til Paris og begyndte turen mod Normandiet, hvor vi skulle mødes med vores gode venner. Klik nedenfor for at se, hvad vi oplevede i Normandiet. Særligt køreturen mod Normandiet bød på spændende oplevelser og seværdigheder.