Grækenland

Kreta

Sikke heldige vi er. Denne rejse var en gave fra mine svigerforældre og sikke en. Det var også den første udenlandsrejse med vores børn ud over nogle småturer over grænsen. Det er altid spændende at finde ud af, hvordan f.eks. flyveturen vil gå, særligt når man som os, har et ørerbarn. Alt i alt er det nok altid spændende at flyve med børn for første gang. Vi havde jo nærmest det halve apotek med, men måske er vi ikke de eneste, der er sådan? Det var faktisk en ret stor ting for os. På den måde var det faktisk også en tryghed at rejse med andre, særligt med min svigerfamilie, som er vant til at rejse i hele verden.

Vores datter var på dette tidspunkt 3 år og vores søn 6 år. Det blev til endnu en All Inclusiveferie, og hvor er det bare en skøn måde at holde ferie på, når børnene er små, og man selv er totalt urutineret i at rejse. Vi oplever at rejse All Inclusive som værende enormt befriende. Bare det at børnene f.eks. kan spise, når de er sultne,at vi ikke skal bruge lang tid på at finde den “helt perfekte” restaurant som passer alle, alt i mens børnene bliver mere og mere utålmodige. Samtidig arrangerer hotellets personale sjove ting for børnene, alt imens min mand og jeg virkelig får slappet af og tanket batterierne op. Der kommer en dejlig ro over alle, ja nærmest en utrolig skøn dovenlarsfornemmelse, og det er altså meget godt ind i mellem.

Hotellet

Vi boede på det skønneste hotel, og rejsen var bestilt gennem rejsebureauet Tui. Hotellet hedder Blue Star Lolida Village, og det ligger ved Agia Marina ved Chaniakysten på Kreta.

Da det er et Blue Star hotel er det meget børnevenligt, og bare den lille detalje at børnene havde deres egen børnebuffet i ministørrelse var genialt. Vores unger synes i hvert fald, at det var det fedeste i hele verden selv at kunne forsyne sig. I den alder er “kan selv – og vil selv” vigtigt, og alt var indrettet til, at dette kunne lykkes.

Poolområderne var også ganske fremragende, fordi de var adskilt i to områder. Det mere rolige område for de små børn lå foran hovedrestauranten, og badelandet med de lidt mere vilde rutsjebaner, musik og larm var placeret bag restauranten. Børnene var trykke og fik mod på svømningen.

Maden i buffeten var lækker, og der manglede ikke noget. Selve hotellet var hyggeligt indrettet og værelserne var nærmest små hus med egne balkoner og med megen smuk vegetation omkring.

Link til hotellet: https://www.tui.dk/rejse/graekenland/kreta/agia-marina-chaniakysten/blue-star-iolida-village/

Stranden

Stranden var skøn og med grovkornet sandbund. Derfor er det et musthave med badesandaler eller lignende. Det blæste en del ved kysten, så bølgerne var nogle dage voldsomme. Børnene var på dette tidspunkt for små til at bade i havet på egen hånd, og man skal forvente en voksen i hånden det meste af tiden.

Udflugt til appelsinplantage

Udflugt til Chania