Italien

Da vores børn var 5 og 8 år, besluttede vi at tage til Italien med en drøm om at opleve smukke strande, nyde lækker mad og gode vine, samt opleve den italienske stemning. Vi ønskede også, at ferien skulle give børnene masser af leg, fællesskab og oplevelser, og derfor valgte vi at prøve campingferie. Nogle gange har vi følt, at vi som voksne “strander” på et hotelværelse, når børnene bliver puttet om aftenene. Så sidder man der og kan ikke foretage sig det store. På campingpladsen mødte vi hurtigt andre campister, ligesom børnene hurtigt fik nye venner. 

Da vi, samme år, også var på skiferie, måtte vi gøre, hvad vi kunne for at holde udgifterne ned. Derfor besluttede vi, noget utraditionelt, at tage med Badebussen. Badebussen fragtede os ned til en Italiensk campingplads beliggende direkte ved Adriaterhavskysten. Campingpladsen vender jeg tilbage til. 

Forinden havde vi besluttet, at vi VILLE opleve Venedig, så der ikke kun gik badeferie i den. Derfor undersøgte vi hjemmefra hvilke campingpladser, der lå i nærheden af havnen, hvorfra man sejler til Venedig.

Busturen var lang…

Busturen tager ca. 24 timer, og det var en lang tur. Heldigvis for os, sov børnene hele natten, og der blev vist tegnefilm undervejs. Vi havde desuden pakket tasken med bunker af spil og bøger. Heldet var med os, og vi fik buspladsen med bord, så vi rigtig kunne sidde sammen og hygge. Jeg fik læst en hel bog, og det kan jeg ikke huske, hvornår jeg på det tidspunkt sidst havde gjort efter vi fik børn;-) Det dejlige ved busturen var, at vi kunne være sammen, og at ingen skulle tænke på at køre. Vi nød turen sammen og særligt turen gennem Østrigs smukke natur gjorde indtryk på ungerne, og det er noget, vi stadig taler om. At se børnene vågne og opdage, at der pludselig er bjerge var betagende. Sikke mange gode snakke, det giver anledning til.

Undervejs blev der holdt pauser, hvor der blev serveret mad udendørs ved borde. Menuen bestod af pølser med brød, frikadeller og kartoffelsalat. Ikke så meget for de voksne, men fint til børnene. Der hersker en sjov stemning i sådan en badebus. Vi følte lidt, at vi var med i en Olsen Banden film, hvor der bliver serveret en lille skarp indimellem, og hvor chaufføren underholder undervejs. Alle er glade og forventningsfulde, og kan man være i det, så er det nok lige sagen. Min mand synes, at køreturen var for lang, hvor jeg var mere til det. Sådan vil det nok altid være. Uanset hvad, er det en af de ture, vi taler mest om og som virkelig har givet os oplevelser og nye bekendtskaber.

Man skal overveje, om man er til den lange bustur ift. at være så lang tid sammen med folk, man ikke kender, og så skal man kunne se det positive og sjove ved en buschaufførs skøre og sjove vittigheder. Vi kunne godt lide det, men er man mere til det private, er en tur med badebussen måske ikke det oplagte valg.