Rutevejledning og kør-selv guide til Frankrig

Turen går mod Paris via Holland

Det første stræk på ruten var fra Danmark til Holland, hvor vi overnattede på Hotel Wilhelmina i Venlo. Derefter gik turen videre mod Paris. Denne køretur var beregnet til ca. 8 timer effektiv køretid. Med pauser kom turen nærmere til at tage 10 timer.

Overnatning i Holland

Vi overnattede som sagt i Holland. Vi valgte at bestille inkl. morgenmad og prisen for en overnatning er ca. 1100 kr. I Venlo var der en lille fin og hyggelig by, og vi valgte at spise aftensmad ude.

Næste stræk var fra Holland til Paris, hvor vi boede på Campingpladsen Le Chêne Gris: https://www.campinglechenegris.com/

Rutevejledning fra Paris til Normandiet

Turen går til Normandiet

Efter 5 forrygende dage i Paris kørte vi videre til Normandiet, hvor vi mødtes med vores gode venner, der har børn på ca. samme alder som vores, så det var super dejligt for os alle, både børn og voksne. Denne køretur tog ca. 4 timer.

Her boede vi på campingpladsen Camping La Vallée: https://www.campinglavallee.com/

Hjemturen

I første omgang ville vi køre hjem i et stræk. Dette lavede vi om, og valgte en overnatning i den tyske by Marl. Her fandt vi en super fin lejlighed ca. 3 min. fra motorvejen. Lejligheden hedder: Erdgeschosswohnung in Marl. Det gav en ekstra udgift på ca. 800 kr.

Hvad skal man huske, når man kører til Frankrig?

Miljømærker

Når man skal køre bil i Frankrig, skal man være opmærksom på, at man kan støde på de såkaldte mijløzoner. I disse zone skal alle biler, også udenlandske, være udstyret med et Crit’ Air-klistermærke.

De fleste miljømærker kan bestilles hos f.eks. FDM, men lige præcis de franske mærker kan kun bestilles via den officielle Crit’-Air hjemmeside: https://www.certificat-air.gouv.fr.

Jeg syntes, at det var lidt besværligt at bestille det franske mærke, men det lykkes mig da til sidst, og jeg anbefaler, at man bestiller i god tid, da hjemmesiden ikke lever op til deres ca. 10 dages leveringstid.

Desuden er det et krav, at du har en advarselstrekant og en gul vest i bilen, ligsom børn under 10 år skal sidde i godkendt autostol/autosæde.

Betalingsveje

I Frankrig betaler man vejafgifter på de store veje og ved nogle broer. Der kan betales med både Euro eller med kort. På nedenstående hjemmeside kan man taste ruten ind og få et prisoverslag.

https://www.autoroutes.fr/index.htm?lang=en

Underholdning på bagsædet

Tips til køreturen: Vi kan virkelig anbefale podcasten ”Børn på bagsædet”. Her finder du et hav af quizzer under ”Køreturens klogeste”. Det er næsten altid børnene, der vinder og det er vildt sjovt. Under ”Røverhistorier” kan hele familien lytte til mystiske, lærerige og sjove historier fra hele Danmark. https://www.circlek.dk/podcast

Budget

Her kan du læse, hvad vi har haft af faste udgifter til turen, som ophold på campingpladser, entreer, benzin, betalingsveje mv. Dertil kommer mad og souveniers, som må tænkes at være meget individuelt. Vi valgte at handle ind og lave en del mad selv på campingpladsen. Det er ikke en billig ferieform, men til gengæld en ferie spækket af oplevelser.

Camping Paris og Normandiet (9 nætter i alt)
Hotel Wilhelmina i Venlo Holland 1 nat inkl. morgenmad  
Lejlighed Erdgeschosswohnung in Marl   
Disneyland
Parkering ved Disneyland (210×2)
Louvre (voksenbilletter – børn er gratis)
Overlord Museum
Mont Siant-Michel  
Monets have og hus
Danske kroner vekslet til Euro (til at betale depositum på campingpladser)
Benzin
Betalingsveje
Miljømærker til bil
Metrobilletter (1 dag i Paris)
8000 kr.
1060 kr.
770 kr.
6000 kr.
420 kr.
260 kr.
250 kr.
165 kr.
263 kr.
3000 kr.
3500 kr.
200 kr.
200 kr.
100 kr.
I altca. 24.000 kr