Nusa Lembongan

Et tilbageblik – vores overvejelser inden afrejse

Fra Sanur er det vores drøm at besøge naboøen Nusa Lembongan, som ligger ca 45-60 min. sejlads fra Sanurs kyst. Her skulle naturen være lidt anderledes end resten af Bali, da der dyrkes tang i stedet for ris. Langs kysten er det gyldne palmestrande, der strækker sig, og længere inde på øen er terrænet tørt med vulkanske stengærder og kaktusdækkede bakker. På Nusa Lembongan skulle der ikke være mange biler, så derfor bliver det nok her, at vi lejer scootere. Vejene skulle ikke være bredere end en cykelsti.

Hvad kan man opleve på Nusa Lembongan?

Højdepunktet for vores familie bliver nok at snorkle. Vi har læst os frem til, at Nusa Lembongan byder på uspoleret havliv, da fiskeri er begrænset. Derfor er der mulighed for at se masser af farverige fisk, djævlerokker, sjældne klumpfisk, delfiner, store havskildpadder og smukke koraller. Vi håber at kunne booke en tur gennem en lokal guide.

Sejltur gennem mangrove som smyger sig fra kysten og ind i landet.

Besøge Devil’s Tears som er en klippeformation, hvor havets kræfter skyller ind for så at blive slynget ud igen i en hvirvelvind af vandskyer.

Broen “Yellow Bridge” skulle være et besøg værd. Vi vil gerne krydse den, da der skulle være nogle meget smukke og hyggelige strandrestauranter med direkte adgang til det lækre badevand.

Hvad oplevede vi så på Nusa Lembongan?

Vi valgte en endagstur til Nusa Lembongan med fokus på snorkling. Det viste sig så, at vi også kom forbi Krystal Bay og Nusa Panida. Alle sammen helt utroligt smukke laguner med det klareste vand, smukke fisk og farvestrålende koraller.

Vi blev kørt til Sanurs nye og smukt arkitektoniske havebygning, hvorfra vi blev sejlet til øen Nusa Lembongan. Det var meget varmt ombord på båden, som sejlede i høj fart, og vi var mange mennesker ombord. Det var eneste gang på hele turen, hvor vi mærkede turismen. Da vi først ramte Nusa Lembongan var ræset forbi, og roen indfandt sig atter. Når man sejler ind mod Nusa Lembongan betages man af det klarer vand og de absurd hvide sandstrande. Det er magisk.

Fra stranden blev vi hentet i åbne ladbiler, som fragtede os til snorkelcenteret. På turen så vi lokalbefolkningen, og man mærker med det samme, at her er der mere ro og trafikken er minimal bortset fra de ladbiler, der fragter os turister fra a-b.

Turen under vand var fascinerende. Det er som at befinde sig midt i vandet i Den Blå Planet, det er nok det nærmeste jeg kan komme det. Vi har før forsøgt os med snorkling på rejser til Cypern, Spanien, Grækenland mv., men intet slår den oplevelser, vi fik på denne tur.

Vi så desværre ikke de store Mantaray djælvlerokker, men til gengæld så vi en stor flok delfiner og en havskildpadde, foruden de hundredevis af farvestrålende fisk og koralrev. Vi så også havslanger, hvilket gav lidt ekstra høj puls under vandet.

Set i bakspejlet ville vi gerne have været en dag – måske to mere på øen. Der er et andet tempo her, som kunne være interessant at “dykke” mere ned i, låne en scooter og føle friheden, som man fornemmer hersker her. Vi nåede heller ikke at opleve broen “Yellow Bridge”. Nu har vi til gengæld en undskyldning for at vende tilbage en anden gang.

Nusa Lembongan i billeder