Rejseplan for skiferie til Sverige

Kør selv ferie – fra Danmark til Sverige

Säfsen ligger ca. 800 km. fra Fyn, og det tager mellem 9-11 timer at kører i egen bil. Der findes skisportssteder tættere på Danmark, men vi er bange for, at der ikke vil være sne nok. Første gang, vi var af sted til Säfsen, havde vi omvendt heller ikke mod på at køre længerne nordpå, da vores datter på dette tidspunkt var 4 år og lidt af en ”Loose Cannon” at have med i bilen.

Første gang

Da vores børn var 4 og 7 år, var vi af sted første gang. Vi tog chancen og besluttede at køre om natten, hvilket der både er fordele og ulemper ved. Det kommer jeg tilbage til. Heldigvis var er ro på bagsædet, og ungerne sov det meste af turen. Min mand og jeg fik vendt verdenssituationen, drukket en masse kaffe, spist en masse slik og sov lidt på skift. Vi er begge blevet kæmpe fans af “kør selv-ferie”, da det giver en frihed på rejsen, men også fordi man får uforstyrret tid sammen som familie. Det nærvær oplever vi som en gave, vi sætter pris på i en ellers travl hverdag. Det har ændret sig i takt med at børnene er blevet ældre og nye behov er opstået. Derfor har vi nu en overnatning på vejen. Dette vender jeg også tilbage til.

At køre om natten…

Vi plejer at køre hjemmefra ved 22:00 tiden. Børnene ned i bilen med dyner og puder og så af sted. Vi ankommer til Säfsen ca. mellem kl. 8:00-9:00. Her plejer vi at spise hjemmebagte boller som morgenmad, som indtages i bilen. Skisportstedet åbner kl. 9:00, hvorefter man får udleveret sit udstyr, som man har bestilt hjemmefra. Her kommer den helt klare ulempe ved at køre om natten. Børnene er max. friske efter en god nats søvn på bagsædet, men det er de voksne ikke! Man kan først komme ind i hytterne/lejlighederne fra kl. 15:00, så med halvvejs køretømmermænd/træthedstømmermænd, må man hanke op i sig selv, og begive sig ud på løjperne koste hvad det koste vil.

At køre om dagen…

Efterhånden som vores børn er blevet ældre, nu 8 og 11 år, sover de ikke længere så godt i bilen. Derfor vælger vi nu at køre en dag tidligere og tage en overnatning på ruten. Vi har fundet det mest charmerende sted via AirBnb, nemlig en gammel skole beliggende i byen Mariestad. Overnatningen er inklusiv meget lækker, nærende og hjemmelavet morgenmad, og der er udendørs spa med kig til stjernehimlen. Der er ligeledes en pool, som kan benyttes om sommeren.

At bo her er lidt som at træde ind i et afsnit af “Badehotellet”. Hyggeligt og meget autentisk. Ved at rejse på dette tidspunkt kan alle vågne friske og udhvilede og klar til en dag på ski. Med denne model kører vi hjemmefra om morgenen omkring kl. 7:00. Der er ca. 600 km. så turen tager omkring 7 timer, og vi ankommer ca. kl. 14:00. Det er helt bevidst at ankomme på dette tidspunkt, så vi kan nå at udforske området, inden vi går til køjs og drømmer om morgendagens skieventyr. Overnatningen i Mariestad inkl. morgenmad koster ca. 1100 kr. Byen er ikke den mest spændende, men da den ligger ned til Götakanalen hører der en spændende historie med.

Om morgenen venter os et kørestræk på ca. 3 timer og endelig – SKIFERIE.

Link til Airbnb og den gamle skole kan fåes ved at skrive til mig.

Tips til køreturen: Vi kan virkelig anbefale podcasten ”Børn på bagsædet”. Her finder du et hav af quizzer under ”Køreturens klogeste”. Det er næsten altid børnene, der vinder, og det er vildt sjovt. Under ”Røverhistorier” kan hele familien lytte til mystiske, lærerige og sjove historier fra hele Danmark. https://www.circlek.dk/podcast

Her vil jeg kort nævne nogle af fordelene ved skiferie til Sverige.

Fordele ved skiferie

  • Du bor i betagende smukke omgivelser.
  • Når sneen lægger tyk og hvid, er det som balsam for sjælen og du mærker stilheden midt i larmen.
  • Der er nærvær og samhørighed.
  • Alle er aktive sammen.
  • Børn og voksne laver det samme, og jeres børn vil elske at se jer på slap line.
  • I skal ikke blive enige om, hvad I skal opleve i dag, for oplevelsen er endnu en dag på løjperne, og det er noget alle elsker.
  • Børn og voksne er naturligt trætte efter en lang dag på løjperne.
  • Der er sauna og brændeovnshygge for alle pengene
  • Afslappet stemning, da alle render rundt i skitøj hele dagen.